31-10-07

Veel gebeurt!!!

Hola,

Alles nog goed daar in ons belgenlandje, hier in ECUADOR begin ik me beter en beter te voelen mej den dag. Ik ga hier veel weg mej een duitse vriendin van mij en da is altij lachen, maja ik moe nadien wel altij nen taxi pakken omdak wer mer is te lang zen blijven hangen hehe... Nog een leuk weetje voor als ik trug kom binnen een 9 maanden, ik heb me volledig aangepast aan de uurschema´s van nen ecuadoriaan... In de praktijk wil ik daar mee zeggen dak zo goed als altij te laat ben op men afspraken... Laatst had ik een afspraak mej sophia en ocherme da meske heeft een uur mogen wachten. Maja zo is het leven hier...

Zoals de meesten al wel weten of ik denk dan toch da ze da al weten ben ik naar IBARRA geweest en echt man ik heb me daar geamuseert ni normaal. Van de 5 dagen dak daar was heb ik ni veel geslapen, met andere woorden ben daar een bitteke de discotheken gan afschuimen en ik moe zeggen da bevalt me wel. Maar nu zit ik trug in men saai patroon van dagdagelijks naar de school gan waar ik gen balle leer en dan na school maken dak thuis ben om me om te kleden en weer te vertrekken.

Naar waar? Da is heel simpel ik geef hier op een school vant staat engels en da is bangelijk. Die lessen doe ik samen met sophia de griet van duitsland waar dak et al eerder over had. Vorige les dat we hadden was echt hilarisch en da had een simpele reden. Een van de studenten vroeg de leeftijd van sophia en toen hij wist dat ze maar een jaar ouder was vroeg dieje aan mij, allej door gans de klas of hij ook de nummer van sophia kon krijgen. Da was echt wel lachen; allej vo mej dan toch.

Voor de rest ik ga wel terug naar school maar morgen heb ik maar 2 uurs les en vrijdag weral verlof. Dus ik kan wel zeggen dak men school een showe vind... Hier in dees land is alles zo spontaan da is echt ni te doen. Maar ik zen da al gewoon ze, hier denkt ge aan iets en ge voert het uit.

Vandaag is het HALOWEEN zoals overal en ik ga wss ner een feesje van de nacht. Da is ook iet raar ze midden in de week uitgaan, maja, ik denk dak daar wel aan kan wennen.

Nog iets ik aanbid de muziek hier, diene is zo zalig. Amai. Als ik terugkeer ben ik verslaafd, ni aan den drugs mer aan de muziek uit dit landje. Waarom een simpele reden ik houd er van om te dansen en een andere reden, waar muziek is zijn de meiskes en die kunnen me leren dansen dus das goed he. Om een voorbeeld te geven: toen ik in IBARRA de discotheken een bikke ant afschuimen was heb ik een meid leren kennen en die heeft me zowa alle stijlen een bikke leren dansen. We hebben zelfs een danswedstrijd gewonnen, ikke en Alex (zo noemt die meid). Wat de prijs was? Ja, het was in een discotheek dus de prijs was een fles tequila.

Zo nu weet ik ff niks meer, houd jullie goe en tot de volgende he...

muchos saludos y un abrazo grande

vicente

 

22:04 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-10-07

HaPPy Birthday!!!

12 jaar mensen!!!

Waar gaat da toch allemaal heen.

Die kleine ukke pukkies van weleer gaan al naar het middelbaar.

Ja seppe en charlotte, ik heb het over jullie.

maak er een leuke dag van he en gedraag jullie een beetje op school dak geen klachten moe horen van mijn ex-leerkrachten hé.

 

groetjes en houd uj goe hé!!!

 

 vincent

00:00 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-10-07

DEN JUNGLE

JaJa den jungle zit der spijtig genoeg weeral op... Woensdag zijn we dan eindelijk toch vertrokken na ne ganse dag te zitten wachten op da verdomde vertrek. Na 3 uur op een snikhet bus kwamen we dan toch nog aan in Quito en zag ik men vrienden terug, echt da was zo een zalig gevoel om die trug te zien. GEWOON ONBESCHRIJFLIJK. In Quito zen da we onze hereniging dan maargaan vieren met zen allen in een plaatselijke discotheek ¨Bungalow¨genoemd. Spijtig genoeg duurde da lieke mer tot 12 uur want om 12 uur moesten we in het hotel zijn om da deuren dan sloten. Maja ons kennende wij hadden nog ni genoeg gevierden dus deden we in het hotel maar wa verder tot we moe waren om 02.00 uur.

Donderdag moesten we der dan om 06.00 uur uit om om 07.00 uur te kunnen vertrekken naar het geweldige hotel waar we 4 dagen zouden verblijven. Na een rit van een dikke 6 uur kwamen we dan aan in ons hotel casa del suizo echt angelijk mooi daar (zie fotos)... Na onze aankomst zij we dan eerst omze spullen op de kamer gaan zetten en daarna was het tijd voor een overheerlijk middagmaal. De rest van den dag hadden we niks meer te doen dus hebben we maar gerelaxt in het zwembad vant hotel... daar zijn we gebleven tot ergens midden in denacht kan het me nimmer zo goe herrineren.

Vrijdag was dan onze eerste echte dag. we namen de boten naar den jungle en daar maakten we dan een wandeling van ongeveer een uur en we genoten van de natuur en de dieren die er te zien waren. Na de wandeling gingen we dan naar Amazoonico een opvangcentrum voor dieren. De bedoeling van dit centrum is om de dieren voor een tijd op te vangen en ze later weer vrij te laten in de natuur echt een showe plaats... we zagen er nen hoop apen (ik voelde me er dus helemaal thuis), papegaaien, kaaimannen, een soortvogels die ons de gansen tijd volgde, schilpadden en een soort tijgers en wss nog meer maja men geheugen laat het afweten. Na da bezoek gingen we naar de rivier we kleden ons om en we gingen in zon banden de rivier af me zen allen, da tot een plaats waar zo´n touw hing om te slingeren en int water te vliegen.  In de namiddag bezichten we een nativen familie die leven echt nog mej niks luxe echt raar die hebben daar gen eletrik, water of niks eilek. ze leerden ons mej nen blowgun schieten mer mijn poging was echt hilarisch diene pijl kwam amper uit die buis hahahaha voor de rest showden ze ons hoe ze shisha maakten da is nen drank van een vrucht en na een paar dagen komt daar een hoeveel hed alcohol in. en da was wel lekker vond ik. nadien gingen we nog naar winkelkes dicht bej ons hotel en dan wast eten en het zwenbad in tot in de nacht ergens...

Zaterdag was een super wandeling echt in een stuk jungle wa dagge in u gedachten hebt, was echt zalig. zaterdag heb ik ook iets gedaan en da is haha nu ga ge allemaal zo hard lachen ik heb hormigas de sabor limon gegeten int nederlands wil da zeggen dak mieren heb gegeten die vers in den jungle rond liepen en ge zou denken jakkes mer eilek moek toegeven da ze wel lekker waren... voor de rest zijn we ook nog naar een mariposarium gegaan da is zo nen tuin mej allemaal vlinders en ik die hadden mej graag die vlinders want die kwmen op mij zitten allemaal. En het zwembad kan ook weer ni ontbreken. savonds gingen we dan naar een discotheek om de laatse avond te vieren, maar diejeviel een beetje int water onda ne goeie vriend van mij zich een beetje ooverschat had mej het drinken van een bijna ganse fles vodka en omda da ni toegelaten is voor ons en omda onze begeleiders da absoluut ni mochten weten heb ik menne maat mer wa geholpen door em op de kamer te houden samen me mej... 

 zondag was het dan tijd om weer naar huis te gaan weer 6-7 uur in de bus... en nadien nog een 4 uur in de bus van quito naar santo domingo...

 Zo da was dan den jungle voor de rest heb ik vandaag besloten om te veranderen van familie omdat ik me er echt ni thuis voel en ze hbben echt geen tijd voor een uitwisselings student. Het was voor mij echt een moeilijke beslissing maar ik denk dat ik er goed aan doe. maja daarover meer de volgende keer...

da wast dan voor vandaag.

doei DE VINCE

PS. mama van jolijn bedankt voor u compliment van mijn SAPPIG taaltje. heb strijk gelegen toen ons jolijn da zij, grappig da iemand men taaltje leuk vind hehe hahah

 

 

 

 

19:00 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-07

WHAAAAA

Mensen iedereen weet dat ik graag fiets hé. Awel ik miste mijne fiets hier en ik heb me der is achter gezet. Ben vandaag hier naar de LIGA CANTONAL geweest dat is zo iets als den wielrijdersbond bej ons, met de vraag of die mij gene fiets ter beschikking konden/wilden stellen. Nu na lang burten mej die mensen (ze zen trouwens kej show) zeiden ze dat ze da wel konden regelen en morgen mag ik al terug gaan voor ne fiets. Als da ni ff geweldig is!!!!!!!!!!!

Dus ik ben na kej gelukkig, dit weekend ga ik ook naar een koerswedstrijd kijken die hier plaatsvind op een tien minuten van mijn huis mej den auto... Namelijk in RIO TOACHI. En de andere coureurs zen echt kej vriendelijk, want toen ik da vroeg van dieje fiets zej de grootste uit den hoop drec ik heb er 2 ene daarvan kan gebruikt worden... Gwoon super. Ik kan al bekan nimmer wachten tot morgen drie wanneer ik em mag gan halen.

 En dan trainen mer en denk da da mej diene showe groep wel plezant is....

Zo da was men FLASH-Nieuwsbericht

 Tot de volgende

De VINCE

04:13 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-07

Feliz cumpleaños

Hejs broereke,

Weral een jaar voorbij se.

Is snel gegaan he!!!

Ge bent nu 17 en ik hoop dat de jaren van verstand zo stillaan in aantocht zen.

Allej ne gelukkige verjaardag en ni te zat hé.

 

groetjes

 

u oudere broereke

00:02 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-07

Ne schonen tijd

Nu komt der voor mij ne schonen tijd aan ze mensen!

Vanaf vrijdag heb ik bijna 3 weken geen school omdat mijn klasgenoten dan in de examens zitten, dus ik slim als ik ben heb dan maar besloten om een paar daagjes vroeger naar Quito te vertrekken.

Direct na quito vertrek ik dan met de andere uitwisselingstudenten naar de oriënte. Kijk er echt al naar uit om men moatekens daar nog is trug te zien.

Vorige vrijdag was het hier in ecuador dan ook nationale en provinciale verkiezingen da is hier wel serieus zenne, zo overal zen der dan militairen en er is dan ook ne wet ley seca genoemd dine zegd dat er in da weekend van de verkiezingen geen maar dan ook echt geen alcohol wordt gedronken om helder van geest te zijn... VIND DA WEL NE GRAPPIGE WET EILEK...

Voor de rest is hier alles nog picco bello in orde, alleen ik heb wel eens een serieus gesprek gehad mej men moeder over men lieftallige zus... Want anders had da ni goe gekomen en da alt nu nog af te wachten mer ja we zien wel.

Morgen ist wer ne showe dag om dattet dan hier parro is da is een soort protest denk ik en dan werkt der niemand en bijevolg dus ook geen school. En diene dag is alleen hier in de provincie pichincha.

zo nu weet ik wer ff ni wa zeggen dus slujkes he

grtz DE VINCE

22:57 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |