08-11-07

Wat extra informatie!!!

Helaba, alles goed daar in ons belgenlandje? Ik moet het over mij niet meer zeggen, want iedereen weet ondertussen dat ik me kostelijk amuseer. Dat is trouwens de reden waarom ik nog eens wat kom schrijven.

Ik heb gehoord dat vele mensen zich afvragen wat ik hier allemaal uitspook op vlak van vrijwilligerswerk... Daar kan ik met veel plezier op antwoorden dat ik hier op een school genaamd "Colegio Nacional Villa Florida" vrijwillig lessen engels aan het geven ben in mijn vrije tijd in de namiddag. Dit doe ik samen met Sophia (ook een uitwisselingsstudent van YFU). Ik doe dit drie dagen in de week van 3.10 PM tot 6.00 PM en ik kan zeggen dat ik het als heel leuk ervaar. In het begin was ik wel onwennig omdat je letterlijk voor de klas wordt gegooid, maar nu na 3 weken lesgeven vat het allemaal goed mee. In de klassen waar we lesgeven zijn de leerlingen vrij geïntresseerd en da helpt toch wel om u een beetje goed te voelen voor de klas... Ik heb nu woensdag en vrijdag namiddag nog vrij, maar er zij al andere scholen die me ook al hebben gevraagd voor het zelfde proyect op te strarten en misschien doe ik dat wel... maar daar moet ik over nadenken omdat ik pas terugkeer van mijn school om 2.20 PM en het is elke dag stressen om overal op tijd te geraken... Maar we zien wel.

Informatie over het fulltime vrijwilligerswerk met straatkinderen. In februari en maart heb ik hier mijn grote vakantie zoals wij da in belgie noemen en dan ga ik werken met de straatkinderen. De 2 volledige maanden, maar waarschijnlijk zal het zo zin dat ik met 2 verschillende organisaties ga werken maar dat is allemaal nog niet zo duidelijk...

Maar het is niet enkel feesten hier, het lijkt soms misschien wel zo maar da is gewoon het interessantste om over te schrijven. Tijdens de week ben ik druk in de weer met vrijwilligerswerk.

Zo en dan het weekend. Partytime zoals ge het meestal terug vindt hier op mijn blog nee ni altijd . In de 2 en een half maand dak hier ben heb ik 2 keer den binnenkant van  een discotheek gezien en ja da beviel me wel maja wie ni he. Hetgene wat ik meer en liever de is andere steden mbezoeken omdat da gewoon heel interessant is en ik veel leer over dit land en zijn cultuur. Zo bezocht ik IBARRA, TENA, QUITO, OTAVALO en het mooie strand van PEDERNALES. Afgelopen weekend was echt een mooi weekend kan ik wel zeggen. Zaterdag ben ik naar Quito (Mitad del mundo) geweest en daar heb ik een interessant persoon leren kennen. Het was ne zwitser en dieje was al voor meer dan een jaar aan het rondreizen hier in latijns-Amerika. Echt ne bangelijke gast, hoe ik em leerde kennen eilek heel stom. Door te vragen of hij ne foto van mij en Sophia wou nemem. Zondag ben ik dan met de familie van Sophia naar het strand in Pedernales geweest, echt een ervaring van je dat... In de heen en terugreis hadden we de eer om vanachter in de laadbak van nen jeep te mogen zitten. En ik kan u verzekeren da is een avontuur mej de wegen van hier. op elke bult vliegt ge bekanst ne meter omhoog en da is een grappig zicht ze. Da was dan in het kort mijn weekend. Op deze moment benikal 2 dagenthuis van school omdat ik ziek ben. Vandaag ben ik dan ook maar wijselijk naar de dokter geweest , maar die moest eerst mijn bloed en urine onderzoeken voor een uitslag. Dus om 2.30 PM moet ik teruggaan en weet ik iets meer, maar vewrdere info volgt later...

Een andere veelgestelde vraag. Mijn familie hiere! Ik ben dus nog altijd ni gewisselt en heb op deze moment klinkende ambras mej men zus en dat is ook de reden waarom ik zelf heb gevraagd om binnen de week te kunnen veranderen en ze hebben me gezegd dat ze het gaan proberen ben eens benieuwd. Maja meer weet ik op deze moment ook nog niet. (verdere info volgt)

Zo dat was het dan voor vandaag...

Muchos saludos

vincent

19:30 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ja vincent, ik vind dat knap (keineig)dat je vrijwilligerswerk doet! Gij hebt echt een hart voor kinderen.
Ons Jolijn wordt wel wat 'kort' gehouden bij haar familie...Ze zou ook graag andere steden bezoeken enzo...Misschien komt het er nog van.
Khem weer strijk gelegen me uwen 'bekanst' enzo...Ik moet op school altijd mijn beste Nederlands spreken en dan doet het deugd om eens een sappig dialectje te lezen :)
Adios!
madre Jolijn

Gepost door: mama jolijn | 09-11-07

para la mami de jolleke hejs, ja ik weet het da ons joll kort wordt gehouden. kvindt het wel erg want nu heeft ze mij nog ni kunnen komen bezoeken in Santo Domingo. hehe. maja wie weet verandert da bej mej ook he wanneer ik verandert ben van gezin...wie wet maja dubbel genieten nu vna men vrijheid... Ik zal men taaltje zowa hetzelfde houden dan hebt ge wa afwisseling mej het mooie nederlands van opt scholeke. hehe groetekes vincent

Gepost door: vincent | 09-11-07

Haha zotte mannen! Ik Kom u weleens bezoeke in santo domingo, hoe dak d aooit ga moge weet ik ni. Misschien kunne we is een bepaalde neve vrage ofda die me mij mee willen gaan... Ge moet zeker is naar riobamba kome e!
Vouwt daar nog goe de onderbroeke op want het is misschien de laatste week! En doe de groete aan de meid ( t is een dikke!)
Tot binnekort in santo domingo!!
xxx

Gepost door: Jolijn | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.