27-11-07

Eindelijk!!!!

Ja mensen eindelijk kan ik is supergoei nieuws brengen omtrent mijn verandering van gezin. Gisteren om zes uur ben ik dan eindelijk toch kunnen veranderen. Ik ben nu bij de familie carriel. Mijn papa heet Julio en mijn mama Sandra echt wel showe mensen. Ik heb ook 2 broers Julio(13) of ook wel nane genoemd en sergey(9). En deze familie is wel geïntereseerd in mij en die willen wel dingen me mej doen. Mej ander woorden ik voel me der dus vanaf het begin al beter thuis dan in mijn vorige familie. We hebben 5 yorkshires zo van die klein hondegevallen en een poes en nen hamster dus ge kunt het al bekan nen dierentuin noemen. De namen van al die beesten kan ik ni onthouden das te moelek, ben al blij dak de personen ken.

Ons huis bestaat uit drie verdiepen. Het benedenverdiep is zowa het woongedeelte, het 2de is het verdiep van de kinderen mej 2 kamers en een badkamer en al de elektronische speeltjes natuurlijk. Het derde verdiep is voor de ouders met hun kamer en badkamer. Voorlopig slaap ik met mijn 2 broers op de zelfde kamer omdat ze het 2de verdiep een beetje ant verbouwen zen en damej, ma ik vind da ni erg want zo kunnen we de gansen avond op de playstation voetbal liggen spelen. Zo was gisteren menne eerste nacht en ik heb mej menne oudste broer tot 12 uur snachts voetbal gepeeld haha. Buiten hebben we dan nog een groot zwembad en een kleintje vo de kinderen.

Mijn ouders bezitten ook ne finca, da is zoiet waar ze vanalle producten telen zoals groenten en fruit en mijn familie doe da voor een van de grootste winkels hier in santo domingo. Op deze finca hebben we 2 Quads en ne crossmotor bangelijk gewoon.

Met kerstmis staat er trouwens een reis van een week gepland met mijn familie. Dan gaan we naar de kust en mej nieuwjaar ga ik naar Guayaquil, omdat mijn mama van Guayaquil afkomstig is. Iets sneller beter gezegd vandaag ga ik ook iets doen met mijn familie mar da is wa minder leuk. We gaan ne witte mars lopen tegen geweld. Maar het is mej een deel van men vrienden en mijn familie dus da komt wel goe.

Zo da was het dan zo een beetje denk ik voor vandaag. Vragen? Stel ze en zo ni tot de volgende hé.

Groeten

De vince

18:32 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-11-07

Bosque protector ¨La perla¨

Helabakes allemaal,

Ik zen der nog is ze en ik heb naar eigen zeggen toch weer wel een aantal zalige dingen mejgemaakt. Om te beginnen begon het deze week mej een eilek toch wel bangelijk moment op school den inspecteur bej os op school vroeg mij maandag om dinsdag ner zenne bureau te komen, want hij wou me mej babbelen. Ikke zo kej bang en zenuwachtig en dinsdag wou ik dan in de morgend gan, jawadde moest ik begot wachten tot de middagpauze! Ik werd dus zo goed als zot, eens middag zat ik daar en wa bleek nu?! Hij verveelde zen eige gewoon een bikke en hij wou is wa sjawelen. Achteraf von ik het eilek wel grappig, 2 dagen vo niks zenuwachtig rondgelopen. Woensdag was het dan zoals alle normale dage ne vrij rustige dag ni echt speciale dingen gebeurt.

Donderdag was er dan wer iet show! We zijn in onze klas het spelleke amigo secreto ant spelen en dan kopen we elke dinsdag en donderdag een heel klein iets voor onze amigo of amiga. En ik had een mini tas gekregen is eilek wel grappig. Ik begin me hier ook meer en meer te amuseren op de school en buiten school. De band mej de klasgroep begitn stillaan goed te gaan. Allej da he altij wel goe gegaan mer ge merkt da ze we meer open beginnen te komen.

Zo vandaag (vrijdag) zijn we naar Parque Zaracay of Bosque protector la perla geweest. Dit is een park van een 250 hectare grond da beschermd is mej echt nog een rijkelijke populatie van wilde dieren en tropische plant en boomsoorten. Het lijkt eilek een beetje op een regenwoud heel vochtig en schoon. Ik ben hier naartoe gegaan met mijn klas op een excursie maar na de wandeling was er een survival gelek dagge u da ni kunt voorstellen daar in belgie. Wandelen door de rivier, recht omhoog klimmen tegen ne wand van den een of andere berg, naar benejen rollen van de bergen. klimmen door bomen enz... en dit gedurende 6-7 uurs aan een stuk. Echt Zalig... Het had wel het gevolg dat valeria een meisje van men klas ner benejen is gevallen van ne berg en dat ze een zwaar verstuikte voet had en dat mijn vriend Bryant het bewustzijn heeft verloren. In de middag hebben we dan in het bos gegeten en na het eten zijn we dan mej zen allen in de rivier gaan zwemmen wat wel lachen was, want we hadden geen zwembroeken bij! Allemaal dus in boxershort da water in en da had een vrij belachelijk zicht maja twas wel lachen.

Vo de rest heb ik goei nieuws want er is eindelijk een nieuwe familie gevonde. Een familie dat bestaat uit de ouders en 2 zonen. Meer weet ik ook nog niet! Nu is het enkel wachten tot de verhuis en ik hoop dat die of dit weekend of ten laatste volgende week kan gebeuren.

Zo dat was het dan zo een beetje.

Groeten

de vince

01:41 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-07

Aardbeving!!!

Mensen na hem ik wer wa mejgemaakt zenne! Ik lag gisteren lekker relaxt in men beddeke te smsen en opeens begon men bed te shaken echt lache. Eerst dacht ik amai ik denk dak trug ziek ben, omda ja u bed en de grond da shaked da maakt ge ok ni alle dagen mej he... Ma neje het was maar een aardbeving wist men ma me gerust te stellen Lachend Ik vond het echt wel show en vandaag was da natuurlijk ook het gespreksonderwerp op school en zo...

Na da dit gebeurd was moest ik da gewoon tegen iemand kunnen zeggen en ik belde ner oz joll (jolijn) in riobamba in de hoop dak iet interessant te vertellen had, maar ze had hem zelf ook gevoed daar in riobamba. Na dak men geweldig niet nieuw nieuws had verteld bleven we mer sjawelen en glek altij had oz joll (jolijn) ok weral van die hilarische verhalen om te vertellen. Zo vertelde ze me bijvoorbeeld dat haar familie geloofd dat er een spook ronddwaalt daar in da huis van hen, met het gevolg da die familie nergens alleen henne durven in huis. Iet anders tijdens de aardbeving moest jolijn stil gaan staan in de deuropening opt 2de verdiep hoe stoem is da...

zo da was het dan weer voor vandaag!

groetekes

vincent

22:26 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-11-07

Brieven en postpakketen zijn mogelijk...

Hej,

Ikke nog is he! Ik heb ontdekt dat het wel mogelijk is om brieven en pakketen te versturen met de gewone post naar mij. Dus laat menne sinterklaas en kerstmis mer komen hahaha... Ik heb een nieuw adres en als ge het hier naar stuurt dan gaat het met de gewone post op een 2-tal weken hier zijn en da werkt want we hebben het getest...

Het adres is:

Ita karina costales

Urb. Mutualista Benalcazar

Calle los naranjos y Av. Quito

(frente al parque)

Santo Domingo

Ecuador

022761756

Zo dit is het volledige adres van een vriendin hier in santo domingo die wel post kan ontvangen op een normale manier. Belangrijk is als ge iets stuurt dagge echt alles op de envelop of pakket schrijft anders zit ge mej een probleem hier in santo domingo. Voor normale brieven betaalt ge dan €0.90 en voor pakketen hangt het af van de grote. Mer echt mej de gewone post ni mej nen express dienst of wat dan ook... Zo dat was wak te zeggen had en tot de volgende..

groeten

vincent

17:05 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-07

Wat extra informatie!!!

Helaba, alles goed daar in ons belgenlandje? Ik moet het over mij niet meer zeggen, want iedereen weet ondertussen dat ik me kostelijk amuseer. Dat is trouwens de reden waarom ik nog eens wat kom schrijven.

Ik heb gehoord dat vele mensen zich afvragen wat ik hier allemaal uitspook op vlak van vrijwilligerswerk... Daar kan ik met veel plezier op antwoorden dat ik hier op een school genaamd "Colegio Nacional Villa Florida" vrijwillig lessen engels aan het geven ben in mijn vrije tijd in de namiddag. Dit doe ik samen met Sophia (ook een uitwisselingsstudent van YFU). Ik doe dit drie dagen in de week van 3.10 PM tot 6.00 PM en ik kan zeggen dat ik het als heel leuk ervaar. In het begin was ik wel onwennig omdat je letterlijk voor de klas wordt gegooid, maar nu na 3 weken lesgeven vat het allemaal goed mee. In de klassen waar we lesgeven zijn de leerlingen vrij geïntresseerd en da helpt toch wel om u een beetje goed te voelen voor de klas... Ik heb nu woensdag en vrijdag namiddag nog vrij, maar er zij al andere scholen die me ook al hebben gevraagd voor het zelfde proyect op te strarten en misschien doe ik dat wel... maar daar moet ik over nadenken omdat ik pas terugkeer van mijn school om 2.20 PM en het is elke dag stressen om overal op tijd te geraken... Maar we zien wel.

Informatie over het fulltime vrijwilligerswerk met straatkinderen. In februari en maart heb ik hier mijn grote vakantie zoals wij da in belgie noemen en dan ga ik werken met de straatkinderen. De 2 volledige maanden, maar waarschijnlijk zal het zo zin dat ik met 2 verschillende organisaties ga werken maar dat is allemaal nog niet zo duidelijk...

Maar het is niet enkel feesten hier, het lijkt soms misschien wel zo maar da is gewoon het interessantste om over te schrijven. Tijdens de week ben ik druk in de weer met vrijwilligerswerk.

Zo en dan het weekend. Partytime zoals ge het meestal terug vindt hier op mijn blog nee ni altijd . In de 2 en een half maand dak hier ben heb ik 2 keer den binnenkant van  een discotheek gezien en ja da beviel me wel maja wie ni he. Hetgene wat ik meer en liever de is andere steden mbezoeken omdat da gewoon heel interessant is en ik veel leer over dit land en zijn cultuur. Zo bezocht ik IBARRA, TENA, QUITO, OTAVALO en het mooie strand van PEDERNALES. Afgelopen weekend was echt een mooi weekend kan ik wel zeggen. Zaterdag ben ik naar Quito (Mitad del mundo) geweest en daar heb ik een interessant persoon leren kennen. Het was ne zwitser en dieje was al voor meer dan een jaar aan het rondreizen hier in latijns-Amerika. Echt ne bangelijke gast, hoe ik em leerde kennen eilek heel stom. Door te vragen of hij ne foto van mij en Sophia wou nemem. Zondag ben ik dan met de familie van Sophia naar het strand in Pedernales geweest, echt een ervaring van je dat... In de heen en terugreis hadden we de eer om vanachter in de laadbak van nen jeep te mogen zitten. En ik kan u verzekeren da is een avontuur mej de wegen van hier. op elke bult vliegt ge bekanst ne meter omhoog en da is een grappig zicht ze. Da was dan in het kort mijn weekend. Op deze moment benikal 2 dagenthuis van school omdat ik ziek ben. Vandaag ben ik dan ook maar wijselijk naar de dokter geweest , maar die moest eerst mijn bloed en urine onderzoeken voor een uitslag. Dus om 2.30 PM moet ik teruggaan en weet ik iets meer, maar vewrdere info volgt later...

Een andere veelgestelde vraag. Mijn familie hiere! Ik ben dus nog altijd ni gewisselt en heb op deze moment klinkende ambras mej men zus en dat is ook de reden waarom ik zelf heb gevraagd om binnen de week te kunnen veranderen en ze hebben me gezegd dat ze het gaan proberen ben eens benieuwd. Maja meer weet ik op deze moment ook nog niet. (verdere info volgt)

Zo dat was het dan voor vandaag...

Muchos saludos

vincent

19:30 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |