21-12-07

Feliz Cumpleaños

Weeral ne 18-jarige der bij se.

Kobe ne gelukkige verjaardag he jonge.

Alles goed daar?

Doe da nog goe op school hé.

maja denk na ni da da bej u vo problem ga zorgen.

Maakt der ne schone dag van en tot snel.

 

greetz

 

de vince

00:00 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-12-07

Srry, srry, srry, srry!!!

Om te beginnen zal ik me mer is excuseren omdat het zolang geleden is dat ik iets heb laten weten aan jullie...

Zo dan zal ik nog eens wat vertellen over wat ik gedaan en meegemaakt heb. Mijn lessen in de middelbare school "Colegio Nacional Villa Florida" gaan nog altijd door en de laatste tijd sta ik er vrij veel alleen voor de klassen omdat mijn duitse vriendin het de laatste tijd vrij veel laat afweten. Maja ik vin da ni zo erg. Deze week dinsdag 11/12/2007 stond ik er zelfs helemaal alleen voor, want de leerkracht moest de school verlaten voor de een of andere reden. Ik dus gans alleen, maar het viel al bij al wel goed mee. De mannen waren rustig en tot mijn verbazing leek de meerderheid geïntereseerd en dat is iet da gebeurt ni altijd. Het zijn wel mijn laatste weken in deze school want bij ons in Santo Domingo begint de grote vakantie bijna en dan ga ik veranderen van vrijwilligerswerk en wss wordt het dan zoals ik eerder heb gezegd een werk met straatkinderen. (valle feliz) Maar de verandering die wordt binnen een 2-tal weken normaal gezien besproken met onze area rep en van zodra ik alle info heb over mijn nieuwe plaats wordt dat doorgegeven.

Mijn nieuwe familie is echt wel super. Ik voel me er echt THUIS en ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou kunnen. Ik zie mijn broers echt als mijn broers en als er iets met hen is dan probeer ik hen ook te helpen zoals het verwacht wordt van een grote broer. Mijn ouders noem ik soms ook echt mams en paps en dat is wel een vrij raar gevoel. Omdat ik weet dat het niet zo is, maar ze gedragen zich wel echt als mijn ouders en dat aprecieer ik echt in hen. Ik ben 2 weken geleden ook voor den eerste keer mee naar de Finca van mijn ouders geweest. Da is een boerderij met 50 hectare grond waar ze fruit soorten telen voor een grote supermarkt-keten "supermaxi" genaamt. En da is daar lachen want daar kan ik mej de Quad rondcrossen of wa helpen of wa relaxen in de hangmatten.

Iets dak eilek echt wel bangelijk vond is dat mijn gastpapa mijn gastmama ten huwelijk heeft gevraagd. Dat was gewoon echt de max. En hij had voor ons allemaal T-shirts meegebracht van soda stereo ne groep zangers uit guayaquil en vo men ma natuurlijk den bijbehorende ring he... Van de T-shirten zijn ze wel een gewoonte aan het maken, want ik heb er in minder dan 3 weken tijd 4 gekregen.

Ik heb ondertussen ook 2 verjaardagen meegemaakt in ik kan beamen dat da hier wel wa anders gevierd wordt! amai nog is ni! Om te beginnen de verjaardag van men broer. De familie was dan samengekomen en dan werden de cadeuas gegeven. en nadien de taart en dan is het de gewoonte da de jarige der zo een stuk uit bijt mer wnr dattem da dan doe duwen ze zenne kop in de taart. Aangezien mijn broer 14 werd werden er ook 14 slagen mej ne riem op zen gat gegeven. amai ocherme ikke wanneer ik verjaar ik gan dood gan.

In de verjaardagskaart van men broer had ik dit geschreven voor degene die het kunnen ontscijferen.

Sabes estoy muy alegre por tener un hermano como tú, para mi todos ustedes son como mis verdaderos hermanos y ojala después de esté tiempo no seamos solo hermanos sino también amigos para siempre.

No olvides que puedes contar conmigo cuando tengas problemas o necesites ayuda, yo estaré aqui para lo que sea.

Dan had ik een verjaardag van een vriendin en da leek meer op een kinderfeesje dan wa anders. Mej maskerkes en verrassingskes en al nadien haha mer da meske he wel afgezien 17 slagen van ne riem op der gat.

Voor de rest heb ik dit weekend 2 feesten een feest op de finca van mijn ouders en een feest van YFU. Da feest op de finca is voor de bedienden en de meiden die daar werken en dan krijgen die daar cadeaus en wordt er een gans varken opgegeten. Da feest mej YFU is voor kerstmis en da is met alle families en studenten van YFU die zich bevinden in Santo Domingo...

Het is ook leuk wonen waar ik nu vertoef want in mijn urbanización wonen veel jongeren. Zo wonen der naast mij bijvoorbeeld drie meiden van in de 20 en die zen wel show om dingen mej te gan doen. En die willen ni meer en da is moeilijk te vinden hier dus daar kom ik goe mej overeen. Dan hebben we marco voor ons marcito  die woont in huis numero 3 en dieje is helemaal show ben der gistere trouwes nog mej ner de cinema geweest en we hebben oz kostelijk geamuseerd.... Voor de rest is alles vrij rustig en bangelijk show. Eergisteren heb ik ook nog mej ons jolijn gebeld de andere uitwisselingsstudente van belgïe die in riobamba vertoeft op de moment. En zoals altij was ik weer ni in staat om menne lach in te houde tot ergernis van men kleine broertjen die bij me op de kamer ligt... haha

Zo dat was dan alles voor nu.

GROETJES

de vince

17:23 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-12-07

Gelukkige verjaardag!!!

Ja mams een jaarke ouder, of ge het nu leuk vind of ni het komt er toch elk jaar  bij ze.

Zen ze daar thuis een bikke braaf?

AmUsEerT u daar nog te pletter hé.

zal ik hier ook doen.

Tot snel!!!

 

groetjes en ne dikke zoen.

U zoontje vincent

00:00 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |