02-01-08

Kersmis en Nieuwjaar!

Hej,

Tis weer eventjes geleden ik weet het, maar nu kunt ge volop genieten van een dubbel verhaal. Dus eilijk is da beter he.

We zullen mer beginnen mejt begin en da is dus mej kerstmis. Mej kerstmis stond er voor mij een reis naar de zee op het menu. Ik moe zeggen daar heb ik echt wel van genoten, die plaats da was echt een oase van rust.
Den 21ste zijn we op zijn ecuadoriaans vertrokken (vertrek gepland om 10.00 am en dan effectief vertrokken om 2.30 pm), de 25ste ´s avonds waren we dan om een uur of 9.00 pm trug in huis.
Om dagge nu wss allemaal heel curieus bent, zal ik het int kort beschrijven hoe ik daar mijn tijd heb besteed.
DAG 1: Door het late vertrek-uur en het stoppen om de 30 min. kwamen we vrij laat aan in punta prieta (www.puntaprieta.com) de plaats waar we zouden verblijven voor een 4-tal dagen. Toen we dan evenwel waren aangekomen waar we moesten zijn kon je niet echt zeggen hoe de plaats er uit zag, want jammer genoeg was het al veel te donker. Enkel mijn kamer verraadde al dat de plaats zeer mooi en rustig was. Vanuit mijn kamer had ik uitzicht op het strand en op de zee. Met het geluid van de zee op de achtergrond kon ik na mijn avondmaal dus lekker en zeer rustig slapen. (Zolang men broer men lakens ni afpakte, want ik sliep mej men broer van 14 samen)
DAG 2: Zoals ik het al vermoede was de plaats een paradijs, de pelikanen vlogen langs mijn raam  en de zee was ant zingen. haha. Na het ontbijt wa echt wel lekker was (langoustine en een omelet), ben ik wa gan sjawelen mej ne gast dieje daar al 9 jaar woonde. Nen italiaan, maar hij gaat trug naar italië nu deez maand dus ja ik zal hem jammer genoeg nimmer tegenkomen hier. Wel heb ik de telefoonnr. van zijn dochter, dus als ik later wil kan ik hem nog is opbellen via zen dochter dan. Na men burtje mej diene gast benk dan mej men familie naar het strand geweest. Da was wel lache daar! Gans da strand zag rooj van de krabben en omda men broers die wouwen vangen ben ik gan helpen, mer die beestekes die waren verdomd rap. Omda menne temperatuur dan na een tijdje achter krabbe lopen nogal vrij hoog opliep ben ik mer wa gan zwemmen in de zee. Na een 3 uur gingen we dan mer trug, want ik en men broer hadden honger. Na het eten zoals altijd wa biljarten of playstationnen en trug slapen.
DAG 3: Mijn bezoek aan JAMA (een dorpje) da was wel show! ´s morgens vertrokken we dan naar daar ik mej men broer in de laadbak van ozze jeep en ju. Om te beginnen zijn we ceviche gan eten ja ik weet ni hoe dak da moe uitleggen, mer da is iet lekker. Nadien zen we dan mej de quad gan rondcrossen want die hadden we meegenomen naar de zee om ons wa te amuseren. In de Namiddag was er gepland om naar CANOA te gaan mer omda iedereen te tam was, zij we mer wa gan slapen. Allej mer wa van 1 uur tot 5 uur. Ik had zin om te gan zwemmen en vroeg men broer om mej te gaan mer hij zei tis veel te kou ik gan ni. Dus ikke alleen ner beneje samen mej MelCotcha das den hond van waar we verbleven, echt wel ne bangelijke. Ik was mej dus ant amuseren door ne stol in de zee te gooien en den hond ging dieje halen een bikke later kwam men broer dan toch nert strand typisch. En hij kwam mejdoen, toen dak den hond beu was en wou gan zwemmen volgde dieje dus benk dieje vo zen eige veiligheid mer gauw gan opsluiten. Ikke trug en gan zwemmen 2.5 u heb ik daar liggen zwemmen mej het gevolg dak meer een kreeft leek als iets anders. Toen we weer ner boven gingen waren men ouders weg en konden we dus ni binnen en zijn we mer door de raam binnengekropen in ons kamer. Omda onze ouders mer op zich bleven laten wachten zijn we gan biljaren en na het ete wer slapen.
DAG 4: Dit wa ne rustige en vieze dag, want het regende: Het grootste deel van den dag hebben we dan ook maar liggen playstationnen, biljaren of slapen. ´s middags snel eten in Jama en ´savonds kerstmenu in den comedor. Was wel gezellig tussen nen italiaan, een duitse en mijn ecuadoriaanse familie. Na ne gezellige en rustige avond dan slapen.
DAG 5: Gingen we dan terug ner huis een lange en saaie autorit naar santo domingo. Wel was het show omda we in Pedernales zen gestopt om ne piña colada te drinken. Da is een soort cocktail.

Zo da was zowa mijn kersttripje aan zee. Nieuwjaar heb ik doorgebracht in GUAYAQUIL in "El paraiso" samen met de familie van mijn (gast)mama.

Dit was een nog langere en veel saaiere autoreis dan de zee. Van 12 uur ´s middags tot 7.30 ´s avonds onderweg. Maar eens aangekomen was het wel show. We gingen om te beginnen naar een zus van men ma omdat we daar 5 dagen gingen verblijven in dit huis. Na de kennismaking met hen was het dan tijd om snel wat te eten en om naar "El paraiso" te gaan om men neven, nichten, nonkels, tantes en oma te leren kennen. Na ne lange avond burten mej hun zijn we dan mer ner huis gegaan om wa te rusten. (twas nodig).
Den 2de dag benk dan een aangetrouwde familie gan bezoeken een ierse. Is wel een showe en int verlof ga ik daar een paar dagen logeren.
Voor de rest was er ni zoveel speciaal daar enkel ik hou van "La bahia" da is zo de plaats in guayaquil waar dagge alles goeikoop kunt kopen als ge den techniek van het afbieden beheerst. Dan nieuwjaar zelf was voor mij de moeilijkste periode van gans mijn uitwisseling tot nu toe! Ik miste mijn vrienden en familie veel te hard. De avond zelf was wel show omdat hier verbranden ze de oude personen allej los viejos zoals ze zeggen da zen poppe en om middernacht worden die dan int midden van de straat in de fik gestoken. Wnr die lekker ant branden zijn gooien ze daar ganse zakken strijkers en piraten in, mej het gevolg een geluid en lawaat ni normaal. Ook schieten ze vanaf de namiddag al massaal veel vuurwerk de lucht in.
Na het gedeelde mej de familie om een uur of 2 wou ik eilek nog uitgaan, mer omdak natuurlijk door men triestigheid van het gemis van de belganen ni echt ant opletten was hoorde ik ni da men neven nichten en broer hadden gevraagd om uit te gaan en ik ging naar huis waar ik me lag te vervelen in men bed.
DA WAS MENNE NIEUWJAAR ZO´N BIKKE, EERLIJK GEZEJ VOND IK EM WEL WA MINDER ALS KERSTMIS MER DA LACH ENKEL AAN MEN GEMIS.
Guayaquil is echt wel show mer echt warm! Toen ik daar was hebbe de temperaturen nen top bereikt van 36 graden.

Voor de rest wil ik iedereen die nog exaams moet doen succes wensen. (heb er trouwes zelf ook op de moment). Nog een zalige kerst ook al is dieje voor bij een overgelukkig en fantastisch 2008!!!!

Groetjes

de vince

PS: ik ben tijdens mijn verblijf in guayaquil trouwens gebeten door ne leguaan dieje veel honger had denk. Was wel lachen was dieje ant eten geven en hap in menne vinger, mer da was gelukkig zonder veel erg. Alleen een klein snejke; dus vo al de geen die denke da leguanen ni bijten zoals ikke van te voren ze bijten wel degelijk en HARD.

22:23 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

leguaan hoi vinnie ,leuk verhaal jongen ,ik reageer eigenlijk op die leguanebeet,hou dat wel een beetje in de gaten en moeten daar geen voorzorgsmaatregelen voor genomen worden,want zo'n leguaan heeft nu nie bepaald een propere bek volgens mij .
zo , de groetjes nog en ook van tilde enz.
daaaggggg

Gepost door: papsie | 03-01-08

beestjes Nu ben ik zeer jaloers vincent, guayaquil! Heel mijn familie woont er praktisch ; )
En leguanen zijn koewle beesten , haha ik herinner mijn eerste kennismaking met hun toen ik klein was daar. 4 jaar oud ofzo en opeens zag ik dat beest , schreeuwend twas op school zo : ) Daar huppelen zo keiveel leguanen op die school en dan komen ze zomaar je klaslokaal binnen! ( ik ben soms les gaan volgen met mijn nichten dermee)
Soit, heb nog een geweldige tijd en we zien elkaar wel eens weer i .
een groet vanuit het zuiden.
ps: feliz año !

Gepost door: Diana | 05-01-08

Jow vincent!!!

haha da was zeer lache om nog is me u te belle! En ik ben NIET jaloers op al uw reize :-D en zker niet op de 3 maande vakentie da ge ga hebbe (?????) Amuseer u daar super, maar da zal wel geen probleem zijn. En in februarie om ik naar Santo domingo! En in maart gaan we naar cuenca! En uiteraard moet ge ook naar hier kome!

dikke kusse

Gepost door: Jolijn | 14-01-08

De commentaren zijn gesloten.