30-01-08

VRIJWILLIGERSWERK EN VERLOF.

Hojkes,

Omdat al VEEL TE LANG GELEDEN  is dak nog is op mijn blog heb geschreven, zal ik vandaag mijn best nog eens doen om er een interessant verhaal van te maken.

Om te  beginnen zal ik eens wat vertellen over mijn vrijwilligerswerk, want dat is eindelijk beslist en volgende week kan ik eindelijk beginnen. Ik heb 2 projecten gekozen waar ik me voor kan gaan inzetten vanaf nu maandag 04/02/2008. Het project waar ik mezelf echt volledig in thuis voel en ook zelf heb gezocht is een project van het vredeskorps (cuerpo de paz). Het is een project dat zich richt op een groep die sterk gediscrimineerd wordt en daardoor ook in de armoede terecht komen "de blinden". Het is een nieuw project dat nog volop aan het ontwikkelen is en daardoor nog veel hulp van vrijwilligers kan gebruiken. Vorig jaar heeft dit project van de Ecuadoriaanse staat een terein toegewezen gekregen om een centrum te bouwen en te ontwikkelen. Ook hebben ze een donatie van $2000 gekregen die ze gebruikt hebben om didactisch materiaal te kopen. (Donatie was van belgië trouwes). Het 2de project waar ikme voor ga inzetten is een project dat YFU voor mij gezocht heeft en dat gaat uit van Caritas en wordt genaamd nueva familias. Dit houdt in dat kinderen die om de een of andere reden niet meer in hun eigen huis konden blijven in een opvanghuis worden samengebracht om daar op gevoed te worden en om de nodige alimentatie te krijgen. Dit project betreft kinderen die sexueel misbruikt werden, kinderen die leefde in overdreven armoede, kinderen die onvoldoende alimentatie kregen, enz,... Dit is zo een beetje wat ik ga doen qua vrijwilligerswerk.

15 Februari ga ik dan met YFU naar de RUTA DEL SOL een reis die zich uitstrekt over de ganse kuststreek. Die gaat vanaf manta tot in Guayaquil. Dit doe ik dus met mijn vrienden van YFU zoals Marijke (Bel), Jolleke (Bel), Nathaniel (USA), Johanna (USA), Niklas (ger) en nog vele andere internationale studenten. Vervolgens in Maart (20 t.e.m 24) hebben we dan een reisje gepland naar Montañita om te gaan leren surfen. Kijk er echt al super hard naar uit.Cool 

Een 2-tal weken geleden was er hier in Santo Domingo een groep AFS'ers waar ik me mee verbroederd heb. Dit weekend was echt wel leuk. Zaterdag gingen we naar een discoteek met de ganse groep en dan zondag zijn we naar de nativen geweest genaamd de tsachilas. Dit vond ik zelf ook wel show omdat ik er tot dan toe nog niet geweest was. Heb er ook veel fotos van genomen die julie dan later kunnen gaan bekijken.

Iets wat ik persoonlijk wa minder vond was den overval die ik heb moeten meemaken. Een 3-tal weken geleden bij het ingaan bij mijn vakantie was er een vriendin Bieke die verblijfd in Quito op bezoek bij mij. En omdat ik mijn stad van zijne mooiste kant wou laten zien gingen we naar de meest interesante maar ook vrij gevaarlijke plaatsen. Bij de laatste plaats waar we naartoe gingen " de berg Bomboli" hadden we prijs 3 gasten van ik schat 18 a 20 jaar namen me bij de arm en namen ons mee in een ecologisch park. Daar haalden ze een mes boven van een 30 cm en ze vroegen me al mijn spullen hetzelfde deden ze bij mijn vriendin. Haar hebben ze zelfs op de grond geduwd! Zo hebben die apen $30 en mijne gsm gepikt en van bieke 3 dollar.

Zo ondertussen is mijn middagmaal klaar en moet ik gaan afronden.

Groetjes aan allen en tot de volgende.

vincent

18:15 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vincent!!! ne gelukkige verjaardag en tot de vrijdag!!!!! Zon, zee, strand en nog is vloams kunne klappe! wa wilt ne mens meer... belgische pintjes????
vandaag zalk ik op u gezondheid jugo drinken, Hip hoi en risjt met kip eten uiteraard!
dikke kusse!

Gepost door: Jolijn | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.