26-02-08

Ruta del Sol en vrijwilligerswerk... Deel 1... Carnaval, huisdier, verjaardag... Deel 2...

Hojkes,

Kweget tis weeral ff geleden maar ik heb hier veel te doen ook... Om uj een bikke een beeld te geven van mijn drukke leven zalik het nog is allemaal uitlegge wak amel gedaan heb de laatste tijd.

Om te beginnen mijn vrijwilligerswerk. Ik ben ondertussen aan mijn derde week vrijwilligerswerk begonnen en ik moet zeggen het is zaaaaaaaaalig. Wel heb ik nog steeds een probleem. Mijn ecuadoriaanse representante, ik wil niet zeggen dat ze lui is en niets doet maar ze doet ni veel en als ze het al doe dan doe ze het traaaaaaaag. Maja da zullen we dan maar steken op de ecuadoriaanse levensstijl. Het gevolg van haar laksheid brengt met zich mee dat mijn werk op caritas met de nieuwe gezinnen nog steeds NIET is bevestigd en dat ik dus ook nog niet ben kunnen beginnen daar. Wel ben ik al kunnen beginnen bij de blinden en dat doe ik nu al drie volle weken met succes. Mijn werk daar bestaat uit dagdagelijkse dingen die de blinden bijna niet tot niet kunnen. (Bijv. Ik ga met hen naar de winkel INKOPE DOEN, de bank REKENING OPENEN, het gemeentehuis VERNIEUWEN VAN DE PAS, ONDERHANDELEN VOOR EEN LAPJE GROND OM EEN BLINDENCENTRUM TE ONTWIKKELEN,... ) Als het tijd is voor recreatie dan ga ik met de manne voetballen. Hiervoor gebruiken we dan een speciaal ontwikkelde bal voor blinden. Deze bal zendt een geluid uit en zo kunnen de blinden toch ook de bal situeren. Ook kan ik vrij tot zeer goed nieuws overbrengen de onderhandelingen met het gemeentehuis zijn tot groot genoegen van mij tot een goed einde gekomen, we hebben een stuk grond gekregen voor de ontwikkeling van ons centrum.

Ruta del sol is ondertussen ook weer al gepasseerd. Een reis die gaat over de ganse ecuadoriaanse kust. Zo bezochten we bijvoorbeeld Crucita, Manta, Portoviejo, Puerto Lopéz, Isla de la Plata, Montañita, Olón, Montecristi en Guayaquil.
Wel was er een groot minpunt aan deze reis ben vanaf de derde dag ziek geworden en dit heeft me er toe verplicht om een dag eerder naar huis terug te keren. Over het algemeen bekeken was de reis wel zeer bewogen, iets te mss... Bij ons bezoek aan Crucita waren er problemen. Doordat de zee vree wild was,waren er 2 jongens ver de zee in gegaan en die konden niet meer goed terugkeren naar de kust door de sterke onderstroming. Ook kregen we achteraf te horen dat er een meisje van de groep bijna was verdronken doordat ze werd gegrepen door een golf... Gelukkig is er niets ergs gebeurd die dag. De dag dat we naar Isla de la Plata zijn geweest hadden we de kans om een zeer grote zeeschildpad te zien die vastzat in een vislijn... Een jammerlijke zaak maar het arme dier is er zijn oog door verloren. Verder hadden we daar de kans om te zwemmen tussen de vissen tijdens ons uurtje snorkelen in de pacifische oceaan. Het was voorzien voor een klein uurtje maar door omstandigheden werden we snel uit het water geroepen er zaten beestjes in het water die ons wel eens zeer hard zouden kunnen bijten gelukkig werden ze tijdig opgemerkt.

groetjes vincent

alias de vince

PS: deel 2 volgt snel!!!!

18:14 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-08

Feliz cumpleaños

Tilde een gelukkige verjaardag he.

Feest de pannen van het dak en tot ne volgende

 

groetjes

 

vincent

 

 

00:00 Gepost door vince in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |